شرح دعای سلامتی(3)
قسمت سوم : کارکردهای دعا
دعا خیلی کارکرد دارد ما متأسفانه فقط به جنبه ی مادی آن چسبیدیم! جمیع علما و بزرگان و افراد خواص همیشه دعا می کردند نه فقط هنگام مشکل.
همین الان که ما در آسایش هستیم، نباید دعا کنیم؟ حدیث داریم هنگامی که بنده ی خدا وقتی مشکلی در زندگی اش ایجاد می شود آن موقع دعا می کند، ملائکه می گویند این صدا صدای غریبی است تا حالا کجا بود؟؟ ولی وقتی همیشه دعا می کند چه در سختی، چه در آسایش! وقتی سختی به او می رسد و دعا می کند، ملائکه می گویند این صدا صدای آشنایی است قبلا هم صدایش در آسمان می آمد.
پس همیشه سعی کنید که دعا داشته باشید، نه فقط هنگام مشکلات و سختی ها خدا، خدا.. کنید. مجالس ذکر، مجالس توسل به اهل بیت، این سفره هایی که می گیرید همیشه باشد، نه فقط هنگام مشکلات.
متأسفانه خیلی از افراد دعا فقط لقلقه ی زبانشان است. مثلا آقا ما 40 بار دعای عهد را بخوانیم یار امام زمان (عج) می شویم و بعد از مرگمان زنده می شویم؟ در جواب می گوییم بخوانی نه! دعای عهد را اگر بخوانی و ″عمل بکنی″ یار امام زمان می شوی، نه فقط صرف خواندن!!
فرق دعا و زیارت در چیست؟
در دعا ما خدا را می خوانیم یعنی خواستن است، از خدا می خواهیم. اما در زیارت ما با اهل بیت کار داریم یعنی قصد کردن است، قصد می کنیم اهل بیت را. بعضی ها مثل زیارت عاشورا هم دعاست هم زیارت است ولی بعضی ها مثل دعای کمیل فقط دعاست. پس ″دعا صحبت با خداست، زیارت صحبت با اهل بیت″.
اهمیت دعا برای امام زمان (عج)، چرا باید برای ایشان دعا کنیم؟
احمد بن اسحاق یکی از یاران خاص امام حسن عسکری (ع) پیش حضرت رفته بود، ایشان فرزندشان (امام زمان) را به او نشان دادند و گفتند؛ بعد از من حجت خدا این است. فرزند من غیبتی طولانی پیدا خواهد کرد و در زمان غیبت فرزندم مهدی فقط کسانی از فتنه های آخر الزمان در امان هستند و هلاک نمی شوند که برای ظهور فرزندم دعا کنند.
یعنی در عصر غیبت که الان هستیم، کسانی که برای امام زمان (عج) دعا نمی کنند مطمئن باشید جلوتر که بروند هلاک می شوند. هلاک منظور هلاک معنوی است نه هلاک مردن! مثلا دچار گمراهی می شوند، دچار فتنه و آشفتگی فکر می شوند که حق با چه کسی است؟ همین الانش هم هست، طرف شیعه و نماز خوان است ولی می گوید امام زمان (عج) مرده است.
پس یعنی در عصر غیبت کسانی موفق به نجات می شوند که برای ظهور حضرت دعا کنند. این قدر دعا کردن برای ظهور آقا اهمیت دارد.
درمحضربزرگان(آیت الله بهجت(ره))
شرح دعای سلامتی(2)
قسمت_دوم : انواع دعا:
1. دعای عام 2.دعای خاص
?دعای عام؛ یعنی دعایی که اکثر مردم می کنند. فقط هنگام مشکلات به یاد خدا می افتند، به قول قرآن هنگامی که به انسان سختی می دهیم خدا خدا می کند! وقتی سختی اش را آسایش کردیم..
? قرآن می گوید؛ «نَسُوا اللهَ..» از واژه نسیان است، یعنی خدا را فراموش می کند. خیلی جالب است می گوید هنگامی که سختی بنده را برطرف کردیم خدا را فراموش می کند و دنبال کار خودش می رود.
⚠️چیزی که اکثرا همه ی ما انجام می دهیم. مثلا وقتی یک نفر مریضی سختی می گیرد خدا خدا می کند خوب بشود. می رود پیش دکتر دوا و درمان می کند و زیاد هم دعا می کند. وقتی خوب شد اول جمله ای که می گوید عجب دکتر خوبی بود یعنی خدا این وسط هیچی..!
?طرف با ماشین گران قیمتش تصادف می کند زنده بیرون می آید می گوید ماشینم جانم را نجات داد یا یک جایی کار خوبی برای او پیش می آید می گوید عجب شانسی داشتم
و خدا را فراموش می کند.❌
?مردم عوام اکثرا هنگام مشکلات دعا می کنند، هنگام آسایش اصولا دعایی نمی کنند. دعایشان فقط خواستن است یعنی فقط از خدا می خواهند و منظور دیگری از دعا ندارند. اکثر حاجت های مردم عوام مادی است ازدواج، کار، شغل.. کمتر کسی پیدا می شود که بگوید خدایا به من معرفت نفس بده، به من معرفت به امام زمان (عج) بده.. چیزهای معنوی متأسفانه کمتر کسی می خواهد.?
⚠️نکته مهم؛ اگر دعایشان مستجاب نشود اکثر مردم ناامید می شوند. مثلا طرف امام زمان (عج) را صدا می زند حالا به خاطر بعضی از مسائل مشکلش برطرف نمی شود می گوید امام زمان نیست، دروغ است.. یا دعا می کند می گوید خدا (استغفرالله) دروغ می گوید که من رحمان و رحیم هستم چرا دعایم مستجاب نشد! اکثر مردم عوام ناامید می شوند.⚠️
⬅️دعای خاص
⁉️دعای خواص چه طور است؟
خواصی همچون آیت الله بهجت، شیخ رجبعلی خیاط، حضرت امام (ره) و حضرت آقا و علما و مراجع اینها چه طور دعا می کنند، دعای اینها چیست؟ دعایشان فقط وسیله ای برای حاجت خواستن نیست، فقط چیزی که بخواهند با دعا کردن به حاجتشان برسند نیست. یعنی دعای این عزیزان فقط خواستن نیست بلکه خواندن است، که خدا را می خوانند.
✨یک موقع خدا را صدا می زنی و چیزی از او می خواهی! یک موقع نه خدا را فقط صدا می زنی که با او حرف بزنی. مثل مناجات هایی که حضرت امیر دارد، پیامبر (ص) دارد، اهل بیت دارند. ″دعا را می خوانند برای قرب به خدا″ یعنی با استجابتش کاری ندارند.
?شما وقتی دعای کمیل می خوانید فقط چیزهای مادی که نیست، خیلی چیزهایش معنوی است «اللَّهُمَّ قَوِّ عَلی خِدْمَتِکَ جَوارِحی» بدن من، تمام اعضا و جوارح من را برای خدمت به خودت نیرو ببخش. یا می گوید «وَ اجْعَلْ لِسانی بِذِکرِکَ لَهِجا» زبان من را به ذکر خودت گویا کن «وَ قَلْبی بِحُبِّک مُتَیَّما» و قلبم را مالامال از عشق خودت کن.?
اینها خواسته های مادی نیست!
✅علما و عرفا و بزرگان دعایی که می کردند منظورشان قرب به خدا بود تا به خدا نزدیک بشوند، ما متأسفانه فقط دعای مادی می کنیم.?